Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden


Teamwork makes the dream work

 

We geloven heel sterk dat samenwerken met andere professionelen essentieel is. Onze partners hebben elk hun eigen specialisatie en dankzij deze verschillende benaderingen kunnen we u nòg beter helpen.      

Canifit – Trainings- en revalidatiecentrum voor honden

Wij verwijzen door naar Jelte Van Camp, hondentrainer en Kelly Huygens, dierenarts, hondenfysiotherapeut en hondentrainer voor gedragstraining en fysiotherapeutisch onderzoek.

Uw eerstelijnsdierenarts én specialisten

Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de gedragsproblemen veroorzaakt of ten minste versterkt wordt door ziekte of pijn.

De samenwerking met uw eerstelijnsdierenarts of indien nodig, specialist is dus heel erg belangrijk om medische oorzaken te kunnen uitsluiten of behandelen. 

 

VDWE – gedragsdierenartsen

Wanneer ondersteuning met gedragsmedicatie nodig is om uw hond te helpen, verwijzen wij door naar dierenartsen die zijn aangesloten bij de VDWE, de Vlaamse Diergeneeskundige Werkgroep Ethologie voor een éénmalig gedragsconsult. Zij brengen ook uw eerstelijnsdierenarts op de hoogte van hun bevindingen.  

 

VDG – Vereniging voor Diergedragsprofessionals

Wij zijn als gedragstherapeut aangesloten bij VDG, de enige onafhankelijke beroepsvereniging voor diergedragsprofessionals in België.

VDG brengt gedragstherapeuten, gedragscoaches en gedragsdierenartsen samen om te netwerken, bij te scholen en samen sterker te staan in de professionalisering van onze sector.    

 

Beestig Bezig vzw

Onze studenten van de opleiding Hondengedragsdeskundige kunnen ervaring in gedragsbegeleiding opdoen door mee te werken aan Adoptie Plus, een project in samenwerking met Beestig Bezig vzw.