Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden

“Respect, vertrouwen en discipline in plaats van onderwerping(Buck Brannaman)

 

Puppyconsultatie

Heb je vragen over

 • beloningsgerichte opvoeding
 • socialisatie met mens en dier
 • gewenning aan de wereld
 • zindelijkheidstraining
 • alleen leren blijven
 • puppybijten

Dan kan je bij ons terecht voor een puppyconsultatie (1,5u). Tijdens deze consultatie krijg je concrete adviezen waarmee je onmiddellijk aan de slag kan.

Indien gewenst kan er later een opvolgconsultatie (1u)  gepland worden of kan je intensievere begeleiding krijgen door het volgen van onze puppycursus. Daarover vind je hieronder meer informatie.

Een puppyconsultatie kan voor pups en jonge honden tot 6 maanden oud. Voor honden ouder dan 6 maanden of pups die emotioneel gedrag (vb. angst, agressie, … ) vertonen, helpen wij u graag via gedragstherapie.

Wij werken uitsluitend met POSITIEVE en HONDVRIENDELIJKE opvoedingsmethoden. We werken NIET met strafmiddelen omdat dit niet bijdraagt aan het welzijn van uw pup en geen oplossingen op lange termijn biedt.

Puppycursus en groepslessen

We helpen je graag om je pup een sterke start in zijn nieuwe leven te geven. Je kan hierbij kiezen voor onze basiscursus, eventueel aangevuld met individuele lessen aan huis en/of groepslessen.

Basiscursus

De basiscursus bestaat uit 3 individuele sessies waarin de nadruk ligt op socialisatie, opvoeding en preventie van probleemgedrag. De thema’s die uitgebreid aan bod komen, zijn:

 • ontspannen en vriendelijk omgaan met mensen en andere dieren (socialisatie)
 • gewenning aan de wereld (geluiden, verkeer, plaatsen, …)
 • taal van de hond
 • advies over zindelijkheidstraining, puppybijten, alleen leren blijven
 • gewenning aan halsband en lijn
 • wandelen zonder trekken
 • ontspanningsoefening

Deze cursus kan owv de coronamaatregelen op dit moment F2F in onze praktijk te Lummen, Mechelen, Leuven of Dudzele, of digitaal doorgaan. 

Optie 1 Individuele lessen aan huis 

Onder begeleiding van één van de puppy-experts van het Gedragscentrum voor honden kan je de basiscursus uitbreiden met een pakket individuele lessen aan huis (voorlopig tijdens een wandeling of in één van onze praktijken vanwege de coronamaatregelen).

Deze lessen kunnen volledig op maat samengesteld worden, aangepast aan de wensen en behoeften van jou, je gezin én je pup.

We gaan aan de slag met vaardigheden zoals ontspannen, recall, zitten, liggen, lossen van voorwerpen, volgen aan de lijn, blijf, … . Dankzij de persoonlijke opvolging kunnen we je ook steeds advies over de opvoeding van je pup geven wanneer je even geen raad meer weet.

Dit pakket bestaat uit 5 individuele lessen en kan naar eigen wens verlengd worden en/of aangevuld worden met groepslessen.

 

Optie 2 Groepslessen 

Je kan de basiscursus uitbreiden met een pakket groepslessen

Zo leert je pup in aanwezigheid van andere mensen en honden niet alleen belangrijke life skills, maar ook vaardigheden zoals ontspannen, recall, volgen aan de lijn, blijf, … .  Je leert welke mogelijkheden er zijn om je pup te trainen, hoe je dit best aanpakt, waar je op moet letten bij de beweging van je pup, … . Er is een zintuigenparcours waar je pup leert om zijn lichaampje te ontdekken, terwijl jij leert hoe je hem kan stimuleren om dit juist te gebruiken, en nog zoveel meer!

Dit pakket bestaat uit 6 groepslessen, waarvan regio Diest 2 onder begeleiding van Kelly Huygens (hondenfysiotherapeut, hondentrainer & dierenarts) en 4 onder begeleiding van Jelte Van Camp (hondentrainer). In Dudzele worden de groepslessen begeleid door onze puppy-expert Eline.      

Zowel het Gedragscentrum voor honden als Canifit werken uitsluitend met POSITIEVE en HONDVRIENDELIJKE opvoedingsmethoden. We werken NIET met strafmiddelen omdat dit niet bijdraagt aan het welzijn van uw pup en geen oplossingen op lange termijn biedt.

Kostprijs

Puppyconsultatie 
€ 95 + € 0,5 / km

Puppycursus – (F)oei, ik groei
€ 175 + € 0,5 / km

Optie 1 Individuele lessen aan huis (5)
€ 275 + € 0,5 / km 

Optie 2 Groepslessen (6)
€ 120 (Locatie Canifit, Kaggevinne)

Contact

In samenwerking met