Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden

 

Het Gedragscentrum voor honden werd in 2009 opgericht door Laura en is intussen uitgegroeid tot een sterk team van hondenexperts waardoor we begeleiding aanbieden in Limburg, Vlaams-Brabant en in Oost- en West-Vlaanderen.

Sinds 2019 bestaat er bovendien een nauwe samenwerking met Canifit, een trainings- en revalidatiecentrum, waardoor we nog meer expertise in huis hebben om u en uw hond te helpen.  

 

Over Laura …

Passie en kennis zijn de fundamenten waarop onze praktijk voor hondengedrag gebouwd is. Een passie niet alleen voor dieren, maar ook voor hun gedrag en de studie van gedrag zijn er al zo lang als ik mij kan herinneren. Voor mijn hogere studies ben ik dan ook op zoek gegaan naar een richting die hier perfect bij aansloot en die heb ik gevonden aan Wageningen Universiteit (Nederland). Hier ben ik in 2009 met grote onderscheiding afgestudeerd in de richting Master Animal Sciences met specialisatie Animal Health and Behaviour, ethology.

Als één van de weinige universitair geschoolde gedragsdeskundigen in België streef ik ernaar gedragsbegeleiding op professioneel niveau te brengen. Wanneer we rekening houden met wie een hond van nature is, hoe hij voelt, “denkt” en leert, zijn al heel wat problemen van de baan. Het is mijn missie om deze informatie aan u over te brengen zodat u gelukkig kan samenleven met uw hond.

In m’n eentje is er helaas een limiet aan het aantal honden dat ik kan bereiken. Hierdoor heb ik in 2015 besloten om mijn kennis door te geven met de opleiding “Hondengedragsdeskundige”. Intussen hebben al heel wat hondenliefhebbers deze opleiding gevolgd waardoor we allemaal samen al veel gezinnen en honden hebben kunnen helpen.

Sinds 2018 ben ik voltijds bezig met het academische luik van het Gedragscentrum voor honden. Hierdoor was het noodzakelijk om op zoek te gaan naar medewerkers die de gedragsbegeleiding voor hun rekening kunnen nemen. Intussen is ons team dan ook uit uitgebreid met Kelly, Debbie en Liesbeth en heel recent met Eline en Anja, elk gepassioneerde en gediplomeerde hondengedragsdeskundigen.

Samen bouwen we stap voor stap verder aan het Gedragscentrum voor honden, een centrum van hondenexperts waarin ieder z’n eigen specialisatie heeft.

Om onze expertise uit te breiden op gebied van training en fysiotherapie werken we sinds 2019 nauw samen met Canifit, een trainings-en revalidatiecentrum opgericht door Jelte Van Camp en Kelly Huygens. Dankzij deze samenwerking kunnen we met een gerust hart doorverwijzen naar professionals die onze visie delen.

Met passie en plezier,
Laura

Debbie

Debbie

Regio Antwerpen-Limburg-Vlaams-Brabant

Bsc Agro- en biotechnologie, dierenzorg
Hondengedragsdeskundige

Over Debbie ...

Ik had het geluk om op te groeien in een warm gezin waar altijd honden aanwezig waren. Ik vond het fantastisch om elke dag opnieuw met deze dieren bezig te zijn en over hen bij te leren. Een voorliefde voor dieren is iets wat bij ons in de familie van generatie op generatie doorgegeven wordt.

Naarmate ik ouder werd, besloot ik mijn verdere leven aan mens en dier toe te wijden en haalde ik mijn bachelor diploma Dierenartsassistente. Hier leerde ik vooral over het medische aspect van honden en kreeg ik al snel het gevoel dat ik meer wou weten. Toen besloot ik de opleiding als hondengedragsdeskundige te volgen, waarbij ik afstudeerde met grote onderscheiding. 

Samenwerken met baasje en beestje is iets wat mij nauw aan het hart ligt en ik elke dag opnieuw met liefde zal uitvoeren!

Fanny

Fanny

Social Media Assistant

Over Fanny ...

Wie mij hoort, weet meteen dat ik een West-Vlaamse ben. Na mijn opleiding “Toerisme, Beheer & Management” en vele andere reislustige omzwervingen ben ik in het mooie Limburg beland.

Mijn liefde voor honden heb ik pas op late leeftijd ontwikkeld. Als kind had ik zelfs een panische angst voor honden. Het is bijzonder hoe ik me nu als social media assistent veilig en geborgen voel in het Gedragscentrum voor honden.

Ik geloof heel erg in authentieke marketing. Op die manier wil ik het Gedragscentrum heel graag verder ondersteunen, meer zichtbaarheid schenken en een waardevolle connectie bieden met alle hondenliefhebbers.

Kelly

Kelly

Aanspreekpunt van onze praktijk

Msc Psychologie
Hondengedragsdeskundige

Over Kelly ...

Al van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met dieren. Vanaf mijn twaalfde liep ik zomers en in het weekend mee met de dierenarts om zoveel mogelijk bij te leren. Honden in het bijzonder zijn mijn passie. Door mijn grote interesse in het gedrag van mens en dier ben ik aan de Universiteit Gent gestart met de opleiding Psychologie. In 2011 ben ik hiervoor met grote onderscheiding geslaagd.

Mijn doel is met mijn wetenschappelijke kennis van de psychologie van mens en dier ervoor te zorgen dat u uw hond beter kunt begrijpen. Door de nadruk te leggen op de relatie tussen hond en eigenaar is het de bedoeling het welzijn van de hond én de mensen daaromheen te verhogen.

Ik kijk er naar uit om u en uw hond te begeleiden!

Liesbeth

Liesbeth

Regio Dendermonde

BANABA Toegepast Diergedrag i.o.
Hondengedragsdeskundige

Over Liesbeth ...

Sedert jonge leeftijd ben ik dol op honden. Na het middelbaar onderwijs studeerde ik Agro-en biotechnologie, specialisatie Dierenzorg aan Odisee. Dit was voor mij het startschot van een boeiende en leerrijke tijd.

Aanvankelijk ging ik aan de slag als fulltime trainer van hulp-en geleidehonden bij professionele organisaties in België en Nederland. Ik werkte ook als pedagogisch medewerker in Antwerpen, waar ik mijn schouders zette onder verschillende projecten rond dieren in de grootstad.

Momenteel rond ik de BANABA (Bachelor na Bachelor) Toegepast Diergedrag aan Odisee af om mijn kennis over hondengedrag uit te breiden. 

Ik sta u graag met raad en daad bij in het samenleven met uw hond! 

Jelte

Jelte

Hondentrainer
Kelly

Kelly

Hondenfysiotherapeut

Hondentrainer

Dierenarts

 

 

Het Gedragscentrum voor honden is als gedragstherapeut aangesloten bij
VDG – Vereniging voor Diergedragsprofessionals. Deze onafhankelijke vereniging heeft als doel om professionals in diergedrag samen te brengen met oog op kwaliteit en bijscholing. Het welzijn van het huisdier en zijn relatie met de eigenaar staat bij VDG centraal.

 

 

Contact