Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden

 

Het Gedragscentrum voor honden werd in 2009 opgericht door Laura en is intussen uitgegroeid tot een sterk team van hondenexperts waardoor we begeleiding kunnen aanbieden in heel Vlaanderen.

 

Sinds 2019 bestaat er bovendien een nauwe samenwerking met Canifit, een trainings- en revalidatiecentrum, waardoor we nog meer expertise in huis hebben om u en uw hond te helpen.  

 

Over Laura …

Passie en kennis zijn de fundamenten waarop onze praktijk voor hondengedrag gebouwd is. Een passie niet alleen voor dieren, maar ook voor hun gedrag én de studie van gedrag zijn er al zo lang als ik mij kan herinneren. Voor mijn hogere studies ben ik dan ook op zoek gegaan naar een richting die hier perfect bij aansloot en die heb ik gevonden aan Wageningen Universiteit (Nederland). Hier ben ik in 2009 met grote onderscheiding afgestudeerd in de richting Master Animal Sciences met specialisatie Animal Health and Behaviour, Ethology.

Als één van de weinige universitair geschoolde gedragsdeskundigen in België streef ik ernaar gedragsbegeleiding op professioneel niveau te brengen. Wanneer we rekening houden met wie een hond van nature is, hoe hij voelt, “denkt” en leert, zijn al heel wat problemen van de baan. Het is mijn missie om deze informatie aan zoveel mogelijk baasjes over te brengen zodat iedereen gelukkig kan samenleven met z’n hond.

In m’n eentje is er helaas een limiet aan het aantal honden dat ik kan bereiken. Hierdoor heb ik in 2015 besloten om mijn kennis door te geven met de opleiding “Hondengedragsdeskundige”. Intussen hebben al heel wat hondenliefhebbers deze opleiding gevolgd waardoor we allemaal samen al veel gezinnen en honden hebben kunnen helpen.

Sinds 2018 ben ik voltijds bezig met het academische luik van het Gedragscentrum voor honden. Hierdoor was het noodzakelijk om op zoek te gaan naar medewerkers die de gedragsbegeleiding voor hun rekening kunnen nemen. Intussen is ons team dan ook uit uitgebreid met Kelly, Debbie en Liesbeth B en heel recent met Eline, Anja, Liesbeth T en Sofie, stuk voor stuk gepassioneerde en gediplomeerde hondengedragsdeskundigen.

Samen bouwen we stap voor stap verder aan het Gedragscentrum voor honden, een centrum van hondenexperts waarin het delen van kennis en ervaring alleen maar kan leiden tot nòg meer mensen en honden helpen.

Om onze expertise uit te breiden op gebied van training en fysiotherapie werken we sinds 2019 nauw samen met Canifit, een trainings-en revalidatiecentrum opgericht door Jelte Van Camp en Kelly Huygens. Dankzij deze samenwerking kunnen we met een gerust hart doorverwijzen naar professionals die onze visie delen.

Met passie en plezier,
Laura

Kelly

Kelly

Aanspreekpunt van onze praktijk

Msc Psychologie
Hondengedragsdeskundige

Over Kelly ...

Al van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met dieren. Vanaf mijn twaalfde liep ik zomers en in het weekend mee met de dierenarts om zoveel mogelijk bij te leren. Honden in het bijzonder zijn mijn passie. Door mijn grote interesse in het gedrag van mens en dier ben ik aan de Universiteit Gent gestart met de opleiding Psychologie. In 2011 ben ik hiervoor met grote onderscheiding geslaagd.

Mijn doel is met mijn wetenschappelijke kennis van de psychologie van mens en dier ervoor te zorgen dat u uw hond beter kunt begrijpen. Door de nadruk te leggen op de relatie tussen hond en eigenaar is het de bedoeling het welzijn van de hond én de mensen daaromheen te verhogen.

Ik kijk er naar uit om u en uw hond te begeleiden!

Liesbeth B

Liesbeth B

Regio Dendermonde

BANABA Toegepast Diergedrag i.o.
Hondengedragsdeskundige

Over Liesbeth B ...

Sedert jonge leeftijd ben ik dol op honden. Na het middelbaar onderwijs studeerde ik Agro-en biotechnologie, specialisatie Dierenzorg aan Odisee. Dit was voor mij het startschot van een boeiende en leerrijke tijd.

Aanvankelijk ging ik aan de slag als fulltime trainer van hulp-en geleidehonden bij professionele organisaties in België en Nederland. Ik werkte ook als pedagogisch medewerker in Antwerpen, waar ik mijn schouders zette onder verschillende projecten rond dieren in de grootstad.

Momenteel rond ik de BANABA (Bachelor na Bachelor) Toegepast Diergedrag aan Odisee af om mijn kennis over hondengedrag uit te breiden. 

Ik sta u graag met raad en daad bij in het samenleven met uw hond! 

Fanny

Fanny

Social Media Assistant

Over Fanny ...

Wie mij hoort, weet meteen dat ik een West-Vlaamse ben. Na mijn opleiding “Toerisme, Beheer & Management” en vele andere reislustige omzwervingen ben ik in het mooie Limburg beland.

Mijn liefde voor honden heb ik pas op late leeftijd ontwikkeld. Als kind had ik zelfs een panische angst voor honden. Het is bijzonder hoe ik me nu als social media assistent veilig en geborgen voel in het Gedragscentrum voor honden.

Ik geloof heel erg in authentieke marketing. Op die manier wil ik het Gedragscentrum heel graag verder ondersteunen, meer zichtbaarheid schenken en een waardevolle connectie bieden met alle hondenliefhebbers.

 

 

Over Eline ...

Reeds van kinds af aan ben ik omringd door dieren. In ons gezin staan dieren nu nog steeds centraal. We hebben een voorliefde voor honden, katten en paarden en we hechten veel belang aan het in harmonie samenleven met elkaar. Elk dier heeft immers recht op een leven gevuld met geluk, liefde, tederheid en vriendschap.

Het aspect lesgeven kunnen combineren met mijn passie voor honden was mijn ultieme droom. Om deze droom te realiseren, startte ik in 2018 bij Laura de opleiding tot hondengedragsdeskundige. Na twee intensieve, leuke jaren studeerde ik af. Sinds 2021 mag ik deel uitmaken van het Gedragscentrum voor Honden. De droom die werkelijkheid werd!

Ik kijk er alvast enorm naar uit om u en uw hond te helpen!

Over Anja ...

Van jongs af aan ben ik altijd gefascineerd geweest door honden. Ik prijs me daarom echt gelukkig dat ik in een huis ben opgegroeid waar een hond altijd deel uitmaakte van het gezin. 

Na enkele omzwervingen heb ik de stap gezet om professionele opleidingen te gaan volgen rond alles wat met honden te maken heeft. Ik focus me vooral op het stuk gedragsbegeleidingen maar ik vind het ook belangrijk om de nodige kennis van andere specialisaties te hebben. Daarom volg ik op dit moment nog een opleiding tot professioneel hondentrainer en voedingsdeskundige voor honden.

Ik kijk er oprecht naar uit om jou te ontmoeten en je te begeleiden om op die manier ook de puzzelstukjes tussen jou en je hond te laten samenvallen.

Over Liesbeth T ...

Ik groeide op met honden, maar de echte fascinatie voor hun gedrag begon na de adoptie van onze allereerste eigen hond. Zij motiveerde mij om meer te leren over honden, en de drang naar kennis over gedrag is nooit meer gestopt. Mijn jarenlange vrijwilligerswerk bij de dierenbescherming wakkerde de interesse in gedragsproblemen nog aan.

Uiteindelijk begon ik aan het postgraduaat Clinical Animal Behaviour bij Odisee, waar ik met grote onderscheiding afstudeerde als klinisch gedragstherapeut voor huisdieren.

Ik help mensen dan ook graag om inzicht verkrijgen in het gedrag van hun hond zodat samenleven een plezier wordt.

 

 

Over Sofie ...

Het gedrag van honden heeft me altijd gefascineerd. Omdat ik ook heel graag lesgeef, werd ik instructrice in een hondenschool. Op deze manier kwam ik in contact met veel hondeneigenaren en kreeg ik ook allerlei specifieke vragen over het samenleven met hun hond. Dit deed mijn interesse in het beter leren begrijpen van honden groeien.

Oorspronkelijk opgeleid als doctor in de Wetenschappen, besloot ik opnieuw te gaan studeren. Ik volgde de 2-jarige postgraduaatsopleiding Clinical Animal Behaviourist aan Odisee en studeerde er met grootste onderscheiding af. Deze diepgaande opleiding heeft me de nodige wetenschappelijke basis gegeven. Het is vanuit deze basis dat ik wil werken om het welzijn van hond en mens te verbeteren.

Ik begeleid u met veel plezier in het gelukkig samenleven met uw hond!”

Jelte

Jelte

Hondentrainer
Kelly

Kelly

Hondenfysiotherapeut

Hondentrainer

Dierenarts

 

 

Het Gedragscentrum voor honden is als gedragstherapeut aangesloten bij
VDG – Vereniging voor Diergedragsprofessionals. Deze onafhankelijke vereniging heeft als doel om professionals in diergedrag samen te brengen met oog op kwaliteit en bijscholing. Het welzijn van het huisdier en zijn relatie met de eigenaar staat bij VDG centraal.

 

 

Contact