Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden


Lezingenreeks ‘Wat een hondenleven?!’

 

Wil je ook te weten komen hoe je hond denkt en leert, hoe hij zich voelt en hoe je dat kan zien? En wil je ook weten waarom je hond ongewenst gedrag vertoont en wat je eraan kan doen?

 

Dan nodigen we je graag uit op de lezingenreeks ‘Wat een hondenleven?!’ over de (be)leefwereld van je hond. 

 

Word gedragstherapeut van je eigen hond!

Tijdens deze 4 digitale lezingen leer je over de taal van de hond, de ontwikkeling die hij doormaakt van pup tot senior, welke emoties hij kent, hoe je die kan (h)erkennen en wat je kan doen als het even misloopt

We baseren ons voor deze lezingen op wetenschappelijk onderbouwde kennis en op onze jarenlange ervaring als hondengedragsbegeleider.  

Deze lezing is een aanrader voor iedereen die geboeid is door honden, van liefhebber tot professional!

Eline verzorgt een lezingenreeks op dinsdag 2, 9, 23 en 30 maart, telkens van 19u tot 21u30 – deze reeks is volzet, volg ons via IG of FB om op de hoogte te blijven van nieuwe data.

Na inschrijving krijg je een link toegestuurd via e-mail waarmee je digitale toegang krijgt tot de lezingen. Dit verloopt via Zoom, je hoeft hiervoor niets te installeren.     

 

 

Lezing 1 'Baasje, snap je me?!'

In deze boeiende lezing leer je hoe honden communiceren met hun stem én met hun lichaam. Is een kwispelende hond altijd blij? En een grommende hond altijd boos? En wat doe je als een hond wegkijkt, tongelt, achter je gaat staan of hapt?

Via duidelijk foto-en videomateriaal leer je de subtiele en minder subtiele communicatie van je hond herkennen, en leer je hoe je daar best op kan inspelen.

Lezing 2 '(F)oei, ik groei...'

Je schattige pup groeit binnen de kortste tijd op tot een ondeugende puber, die alles wat je hem ooit geleerd hebt plots helemaal vergeten is?! Of zijn hormonen plots baas en ben je lucht geworden voor je hond? En wat met onze senior honden, bij wie alles stilaan wat moeizamer gaat?

Deze lezing geeft je een overzicht van de ontwikkelingsfasen die je hond doormaakt. We gaan dieper in op welk gedrag typisch is voor iedere fase, en hoe je alles in goede banen kan leiden, van socialisatie tot dementie.

Ideaal voor de nieuwe puppyeigenaar!

Lezing 3 'Zie jij wat ik voel?'

Honden beleven de wereld anders dan mensen. Maar net als wij hebben onze honden ook emoties. Welke zijn dat dan precies en hoe uiten honden ze? Hoe beïnvloeden emoties hun gedrag, ervaringen, leervermogen en welzijn?

Tijdens deze lezing nemen we je aan de hand van heel wat praktijkvoorbeelden mee in de beleefwereld van je hond. Je ervaart hoe het voelt om hond te zijn, hoe je zijn emoties kan (h)erkennen en hoe je best kan reageren.

Lezing 4 'Als het even misloopt...'

Voorkomen is beter dan genezen. Maar wat als het ondanks alle goede bedoelingen toch misloopt? Wat zijn de oorzaken van ongewenst en emotioneel gedrag? Hoe ga je ermee om, en wat kan je doen?

Deze lezing neemt je stap voor stap mee doorheen verschillende situaties, die op een positieve en oplossingsgerichte wijze geanalyseerd en toegelicht worden.

Kostprijs

 Lezingenreeks ‘Wat een hondenleven?!’

€ 40 / lezing
€ 155 / 4 lezingen

Inschrijven

Je kan inschrijven voor deze lezingenreeks via eline@gedragscentrumvoorhonden.be

In samenwerking met