Getuigenissen

Kristof en Zorah uit Meerhout

“Ik ben Kristof en heb een bordeaux dog, Zohra. Het is een lieve meid, maar ze had een probleem. Ze was extreem bang van geluiden en grote voorwerpen. Ik heb dan contact opgenomen met Laura Bangels, een hondengedragsdeskundige. Ik ben met Zorah in therapie gegaan en dit met resultaat. We hebben haar van de angst verlost door haar bench te bekleden met geluidsisolatie. Zo hebben we haar geleerd dat ze hierin kon kruipen als ze bang was zodat ze zich veilig kon voelen. Samen met een geluidstherapie hebben we Zorah met succes van haar angst verlost. Ik wil Laura dan ook bedanken met haar professionele hulp dat ze het zo tot een goed resultaat heeft gebracht.”

Niels, Karen en Luna uit Lummen

“Sinds 2009, zijn wij de trotse eigenaars van Luna, een wit boomertje (kruising maltezer en shi tzu). Luna heeft het hier erg naar haar zin, ze wordt namelijk behandeld als ons enige kindje, zowel door ons als door de rest van de familie.

Het enige probleem was dat Luna van elk onverwachts geluid of elke plotse beweging, hoe miniem deze ook waren, enorm veel schrik had. Ook onbekende mensen waren een zeer groot probleem voor haar. Luna reageerde telkens heel erg heftig op bezoek, ze ging dan onophoudelijk blaffen en bij elke beweging die de onbekende mensen maakten, sprong ze een meter achteruit en kroop ze weg.

Na lang wikken, wegen en zoeken naar de juiste gedragstherapeut, zijn we via onze dierenarts Ann Coomans (DAP Invivo) bij Laura terecht gekomen.

We zijn door Laura dan ook super goed geholpen en ons Luna heeft echt zeer positieve vorderingen gemaakt. Onze hond kon echter niet veel doen aan haar angsten, dus waren wij als baasjes hiervoor verantwoordelijk. Laura heeft ons dan ook stap voor stap uitgelegd welke methodes voor ons Luna het meest efficiënt zouden zijn.

Voor ons Luna was een van de belangrijkste items om aan te pakken, het zoeken van een veilige plaats. In ons geval, door het zoeken van een bench waar Luna zich in thuis voelt.

Na het inoefenen en toepassen van de aangeleerde methodes, kunnen we zeer tevreden zeggen dat ons Luna op plotse bewegingen en geluiden nog amper reageert. Luna reageert erg positief op de reisbench, waar zij haar veilige plaats nu heeft gevonden. Zij kan er ten volle van genieten om in deze bench te gaan liggen, zonder gestoord te worden. Hier komt ze volledig tot rust.

Onbekende mensen, krijgen nog steeds een klein concert als ze binnenkomen, maar dit is maar heel even en daarna reageert ze vrij positief op het bezoek en zelfs plotse bewegingen van deze mensen.

Laura heeft ons dan ook van begin tot einde steeds mee begeleid en ons aangeleerd hoe we bepaalde technieken moeten aanleren, zowel aan ons Luna als aan onszelf, alsook hoe we moeten handelen in concrete situaties. Zonder Laura hadden we nooit geweten waar het probleem zich exact situeerde en wat hier überhaupt een oplossing voor kon zijn. Zij is samen met ons Luna op zoek gegaan naar wat voor haar belangrijk en noodzakelijk was en heeft daar telkens op geanticipeerd. We kunnen dan ook alleen maar positief zijn en zeggen:

Dankjewel Laura!

Ellen, Nele en Lowie uit Koersel

We waren ten einde raad met onze Chihuahua Lowie. Zijn slechte gedrag werd alleen maar erger, wat we ook deden. Mensen ontvangen was een ramp want hij stopte niet met blaffen.  Ook tijdens het wandelen moesten alle voorbijgangers er aan geloven. Thuis blafte hij zowel binnen als buiten op allerlei geluiden. De buren klaagden over het lawaai. Om tot een snelle oplossing te komen voor zijn geblaf, adviseerde iemand ons om een blafband aan te doen. Erg, maar we wisten zelf niet meer wat te doen. Deze hielp eventjes in begin maar al snel wist hij er mee om te gaan. Hij kreeg ook last van irritatie in zijn hals hierdoor. Toen adviseerde de dierenarts om te starten met gedragstherapie. Zo zijn we bij Laura terecht gekomen. Met enkele bezoeken bij ons thuis, is het probleem voor 3/4e opgelost. Met enkele aanpassingen in ons huis en in de tuin, is het geblaf heel fel geminderd. Voor de rest heeft ze ons zijn gedrag leren begrijpen waardoor we anders met hem omgaan, ook dit heeft Lowie maar vooral ons heel fel geholpen. Lowie is rustiger geworden naar andere mensen. Tijdens het wandelen blaft hij nog maar zelden. Mensen ontvangen gaat een stuk makkelijker als ze luisteren naar hoe ze met hem om moeten gaan. Wij zijn heel blij met de adviezen van Laura. We zijn er allemaal gelukkiger door geworden!

Fam. Michiels en Sky uit Sint-Truiden

Sky, onze Border Collie van nu 1 jaar begon op de leeftijd van 6 maanden uit te vallen naar andere honden, auto’s, fietsers, … kortom naar alles wat bewoog. Nadat hij ons bijna verongelukt had, hebben we op aanraden van onze dierenarts contact opgenomen met Laura. Ze heeft ons uitgelegd waarom Sky zo agressief reageert naar iedere voorbijganger. Hij wist namelijk niet hoe hij ermee moest omgaan en hij had zichzelf geleerd dat dit de beste manier was. Na een korte rustperiode voor Sky zijn we aan het werk gegaan samen met Laura en na enkele trainingssessies was het verschil al immens groot! We hebben Sky geleerd dat er andere manieren zijn om om te gaan met voorbijgangers. Het is opnieuw een plezier om met hem te gaan wandelen en het is vooral voor iedereen terug veilig! We zijn enorm blij dat we zo snel hulp gezocht hebben en dat we nu verder van Sky kunnen genieten! Dank je wel Laura voor de aangename begeleiding en het mooie resultaat!

Fam. Michiels uit Sint-Truiden

Sonja en Mascha uit Oostham

We zijn Laura eeuwig dankbaar voor de hulp met Mascha. Hij had mij en een vriend van mijn zoon gebeten en we wisten niet goed wat we met hem moesten doen. Na een uitgebreid gesprek met Laura begrepen we dat Mascha soms bang was en dat we hem dan niet mochten forceren. Intussen zijn we 2 jaar verder en heeft Mascha niet meer gebeten! Hij is vrolijker, aangenamer en we hopen dat hij nog lang bij ons mag zijn!