Laura Bangels

Gedragscentrum voor honden

“Mits goed getraind, kan een mens de beste vriend van een hond zijn (Corey Ford) 

Gedragstherapie

Vol enthousiasme, met een overvloed aan liefde en vriendschap heb je je hond opgenomen in je gezin. Misschien als pup, misschien geadopteerd uit het asiel of overgebracht uit het buitenland. Je was er helemaal klaar voor, maar nu blijkt toch niet alles te gaan zoals je verwacht had. En je weet niet wat te doen, daar lees je zus, de buurman zegt zo. Je ziet door de bomen het bos niet meer. 

Wij brengen graag weer duidelijkheid. We vertellen je waarom je hond zich zo gedraagt, wat dit gedrag uitlokt, hoe het in stand gehouden wordt én, belangrijk, wat je kan doen om het te veranderen. 

We werken samen met jou een traject uit om dit waar te maken. We beloven je geen instant-oplossing, wel inzicht, vaardigheden, kennis en steun om weer aangenaam te kunnen samenleven. 

Om een goede inschatting van het gedrag van je hond te kunnen maken en vervolgens een traject op maat te kunnen uitwerken, starten we steeds met een combinatie van een gedragsonderzoek en een adviesgesprek aan huis of in onze praktijkruimte te Lummen, Mechelen, Leuven of Dudzele:

 • Gedragsonderzoek (1 à 1,5u)
  Uitgebreid vragengesprek
  Observatie van uw hond
 • Adviesgesprek (1u)
  Diagnose
  Concrete adviezen
  Voorstel tot gepersonaliseerd traject met prijsindicatie (bestaat doorgaans uit 3 à 7 opvolgconsultaties of trainingen)

  Wij werken uitsluitend op een POSITIEVE en HONDVRIENDELIJKE manier aan oorzaken van gedrag! Wij werken dus nooit enkel aan de zichtbare symptomen, vb. met hulp- of strafmiddelen, omdat dit op lange termijn geen betrouwbare of permanente oplossing biedt.

  Kostprijs

  Gedragsonderzoek  + adviesgesprek

  € 225 + € 0,5/km

  Opvolgconsultatie

  € 75 + € 0,5/km

  Contact

  In samenwerking met